Deducere cheltuieli Case marcat electronice

case marcat jurnal electronic minim service
 
Dupa lungi dezbateri publice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a decis modificarea declaratiilor pentru declararea impozitului pe venit aferent trimestrului 4 dar si urmatoarelor trimestre, permitand deducerea contravalorii achizitiilor de case de marcat electronice.
Deducere case marcat jurnal electronic

Aprobarea noilor declaratii

Prin Ordinul presedintelui ANAF nr.587/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost aprobate formularele finale ale declaratiilor 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" si declaratiei 710 "Declaratie rectificativa".

In vederea deducerii cheltuielilor aferente achizitiei aparatelor de marcat electronice, a fost necesara introducerea unor randuri distincte pentru evidentierea acestui cost.

Case de marcat electronice deductibile

In aria acestei modificari sunt incluse toate casele de marcat electronice ce au fost achizitionate din anul 2018 pana in prezent, si puse in functiune pana la data intrarii in vigoare a legii in cauza.

O conditie ca valorea acestora sa poata fi considerata deductibila in calculul impozitului aferent urmatoarelor trimestre, este ca la momentul achizitiei sau ulterior acesteia, sa nu se fi aplicat nici un alt tratament contabil, prin care sa se fi scazut deja contravalorea acesteia.

Deductibilitatea se reporteaza

Pentru societatile care nu au tinut cont de deductibilitate in ultimul trimestru din an, sau care au declarat si platit inainte de actualizarea noii declaratii, nu este o problema. Aceasta cheltuiala poate fi reportata pana la 7 ani, pentru calculul impozitului.

Situatiile in care valoarea caselor de marcat a fost mai mare decat impozitul datorat intra de asemenea in aria acestei exceptii, astfel ca valorea ramasa nescazuta, se reporteaza pentru urmatoarele trimestre.

Platitorii de impozit pe profit si PFA-urile

Aceasta facilitate este aplicabila si pentru platitorii de impozit pe profit, care vor deduce cheltuiala prin intermediul declaratiei 101, dar si pentru PFA-uri care detin case de marcat electronice, acestia putand preciza deductibilitate prin declaratia unica depusa la ANAF.

FISCAL ONLINE este distribuitor autorizat Case marcat Oradea
0359 194 303 • 0259 415 677 • 0259 439 656 Oradea, Independentei 11